MİRAY İLE B1A4 GÜNLÜĞÜNE HOŞGELDİNİZ. BİZİ DESTEKLEYİN BANALAR :D

Wellcome to B1A4's Logbook With Miray

Friday, January 24, 2014

WM Entertainment Ve Hanteo B1A4'un Albüm Satışlarında Hile Yapıldığı Hakkındaki Suçlamalar Hakkında Konuştu! /// 24 Ocak 2014






















B1A4 son zamanlarda kendisini, müzik programlarında birinci olmak için albüm satışlarında bir hile yapıldığına dair suçlamalar içinde buldu. WM Entertainment ve Hanteo ise bu suçlamaların aslının olmadığını bildirmek için cevap verdi.

Grup 2. full albümleri  'Who Am I' ı 13 Ocak'ta yayınladı ve son zamanlarda Hot Tracks, Interpark, Yes24, Aladdin ve Kyobo Books gibi bir çok sıralamada 1. sıraya kadar ulaştı. Buna ek olarak, Japan’s Tower Records, HMV Japan ve daha bir çok yerde 1. sıraya yükseldi.


Suçlamalar, albüm çıkarıldıktan sonraki ilk iki günden çok (ön siparişlerin alındığı ve hayranları albümü almaya teşvik etmek için düzenlenen imza günlerinin yapıldığı günler) albümün çıkarıldığı haftanın son 3 gününde yapılan albüm satışlarına yönelikti.

Ayın 14'ü ile 19'u arasında grup toplamda 67,186 albüm sattı. Bu sayı, grubun önceki albüm satışları ve büyük grupların albüm satışlarıyla karşılaştırılınca diğer grupların hayranlarının bu albüm satışlarının gerçekçi olmadığını düşünmesine neden oldu. Diğer hayranlar, B1A4'un önceki albümünün bir haftada 22,000 albüm sattığını ama bu albümün bir haftada 67,000 albüm sattığını ve bunun hayranları üçe katlamaya eş değer olduğunu fakat grubun önceki comebacklerinden bu yana hayranlarını 3'e katlamayacağını söylediler buna karşılık B1A4 hayranları bu albümün farklı versiyonları olduğunu ve çoğu hayranın bir kaç versiyon birden satın aldığını söyleyerek karşı çıktılar. Fakat suçlayanlar bu sayının farklı versiyonlara sahip albüm çıkaran büyük gruplarla karşılaştırıldığında hala gerçekçi bir sayı olmadığını söylediler.


En tartışmalı konuysa Hanteo'daki haftalık listenin son günü olan 19 Ocak'ta 2000 kopya albüm satılmışken saat 6:30'tan saat 10'a kadar 16,000 albümün satılmış olmasıydı. Yani sadece 3 buçuk saatten 14,000 albüm satılmıştı.





WM Entertainment, Sports Seoul'e "Suçlamalar doğru değildir. Anlamsız olduğu için cevap verme ihtiyacı hissetmedik. Albüm satışlarını hesaplayan Hanteo listesi bile bize B1A4'ün albüm satışlarında hiç bir sorun olmadığını söyledi.Bazı mağazalar Hanteo listesine tam zamanlı satışlarını göndermeyip taha sonra toplu olarak göndermiş olabilir. Böyle bir sürü durum var. Bu yüzden satılan albüm sayısı günün sonunda bu kadar arttı. Herhangi bir veri olmadan cevap verirsek durumun daha kötü olacağından korktuk. B1A4 hayranlarının ve diğer hayranların daha iyi anlaması için hile olmadığına dair onlara gösterebileceğimiz verilere ihtiyacımız var. Fakat şuanlık tam olarak ne kadar albüm satıldı bilmiyoruz. Hesaplama yapıldıktan sonra öğrenebiliriz ancak bu zaman alacaktır." diyerek açıklamada bulundu.


Ayrıca Hanteo, OSEN'e bıraktığı yorumda, "Toplamda bir sorun yok. Albüm satışlarındaki ani yükselme diğer idol gruplarınkinden farklı değil.. Özel bir durum yok. TVXQ'da içlerinde olmak üzere bir çok idol grubu son zamanlarda yeni albümünü çıkardı ve onlarda da bu tür değişiklikler oluyor. Ayın 19'unda 6PM ve 8PM-10PM saatleri arasında yapılan satışlar çevrimdışı ve denizaşırı ülkelerdeki mağazalar üzerinden yapıldı. Satışlar imza günlerinden dolayı daha da arttı ve bu konuda yanlış olan bir şey yok. Albüm satışlarının bu şekilde, bir anda yükseldiği bir çok durum var. Eğer online satışlar olsaydı, şüpheli bir durum olabilirdi ama çevrimdışı olduğu için bir sorun yok." diyerek suçlamaların asılsız olduğunu söyledi.




   Kaynak: allkpop



No comments:

Post a Comment

Hoş geldin Banam :) Yorum bırakırsan bizide sevindirmiş olursun. Ama yorumlarda 'aşkım, hayatımın anlamı, oppaamm ' tarzı kelimeler veya bu manaya çıkacak sulu cümleler kurmayınız :D Tekrar teşekkürler