MİRAY İLE B1A4 GÜNLÜĞÜNE HOŞGELDİNİZ. BİZİ DESTEKLEYİN BANALAR :D

Wellcome to B1A4's Logbook With Miray

Tuesday, October 16, 2012

Hanryu Pia (Ağustos Sayısı)



★ Beautiful Target size güç veren bir şarkı

- Geçen yıl Nisan ayında Kore'de çıkışınızı yaptınız, ve bir yıl sonra Japonca çıkış yapmaya karar verdiniz. Hızlı olduğunu düşünüyor musunuz?
CNU: Diğer artistlerin nasıl yaptığını tam olarak bilmiyorum ama bence ne çok hızlı ne çok yavaştı. Zamanlaması iyiydi.
Baro: Japonya'da çıkış yapmak için acelemiz yoktu, ama Japonya'da çıkış yapabilmek bizi mutlu mutlu ediyor, çünkü bu sayede sevdiğimiz müziği daha çok insana dinlettirebileceğiz.

- Japonca çıkışınızdan kimlere bahsettiniz?
Jin Young: ...Çok meşguldük, bu yüzden ben bundan henüz kimseye bahsetmedim (gülüyor). Ama ailem ve arkadaşlarım muhtemelen haberlerden öğrenecekler.
Gong Chan: Mutluluğumuzu kendi aramızda paylaştık.
CNU: Bu yüzden etrafımızdakilerin tepkilerinin nasıl olacağını bilmiyoruz.
Hepsi gülüyor..

- Japonca versiyondaki çıkış şarkınız, Korece şarkınız olan Beautiful Target. Kayıt sırasında yeni keşfettiğiniz bir şeyler var mı?
Baro: Öncekine kıyasla bunu kayıt etmek daha kolaydı.
Jin Young: Öyle olmasına rağmen ben şarkıyı söylediğimde müzik videosunun çekimi sırasında şarkının verdiği etkiyi hissettim. Gece boyunca devam eden çekimlerde çok yorulduk.
Tüm üyeler: Doğru. Çok yorulduk~
Jin Young: Ama şarkı seni hemen canlandırıyor! Bu yüzden bir kere daha, "ah.. Bu mükemmel bir şarkı. Eğlenceli bir şarkı." diye düşündüm.
CNU: Dinleyince birden bire canlanıyorsun.
Baro: Orjinal olan Korece müzik videosunu çekdiğimizde, tatmin olmadığımız danslar, hareketler ve ifadelerimizin olduğu yerler vardı. Ama tanıtımlar sırasında, ve Japonca versiyonda kayıt sırasında pratik yaptıkça.. Promosyonların 2. turunda ilkine oranla duygularımızı ifade ederken daha kaygısız hissediyoruz.
Sandeul: Bu şarkıdan hiç bıkmayacaksınız~

- Japonca zor bir dil mi?
Jin Young: Beautiful Target'in neredeyse yarısı İngilizce. Bu yüzden tahmin ettiğimiz kadar zor olmadı.
CNU: Telaffuzumuz için çok pratik yaptık.Japoncada tonlamayı yanlış yapınca tüm anlam değişiyor. Bunun için daha fazla çaba harcadım.
Baro: Benim rap kısımlarımda da pek sorun yoktu. Ama kafiyeyi tutturmak biraz zordu. Japoncaya çok çalıştık!
Jin Young: Japonca derslerine katıldık ve vakit buldukça kalime ezberledik.

- Diğer şarkınız olan Bling Girl'ün kayıdı Jin Young tarafından yönetildi, değil mi?
Jin Young: Evet! Onun kaydını yapmak için 9 saat harcadık. Üyelerde yardımcı oldu ve kayıt harika oldu. Atmosferde güzeldi bu yüzden kayıdı yapanlarda iyi hissediyordu.
CNU: Bling Girl, dinledikten sonra güçlenebileceğiniz bir şarkı. Şarkıyı söyleyen bizlerde güç kazandık!
Jin Young: Ne zaman kayıt yapsak üyeler bir şey bulur ve düzeltmek için çaba harcardı.. Bu noktada çok olgunlaştığımızı düşünüyorum.
CNU: Şarkıyı söylemeyi bitirdikten sonra, şarkıyı bir kere hep birlikte dinleriz. Birbirimizin sesini dinlemek ve birbirimize "Ah, burayı sen düzelttin~" demek çok güzel.




★ Üyelerin nasıl değiştiği ile ilgili sırlar

- Lütfen sırası ile üyelerin çıkışınızdan sonra hangi yönleri değişti hangi huyları değişmedi, bunları konuşalım. (gülüyor) Baro ile başlayalım.
Gong Chan: "O.K." zamanlarında, çocuk gibiydi ama Baby I'm Sorry'den sonra daha erkeksi oldu! Son zamanlarda Baro hyungun resimlerine baktığımda yakışıklı olduğunu düşünüyorum.
Jin Young: Düşünce yapısı bakımından çok olgunlaştı. Son zamanlarda sık sık kitap okuyor, bu yüzden kelime dağarcığı genişledi. Kendisini geliştirmek için çok çalışıyor.
Sandeul: Baro kendisini yönetme konusunda çok iyi, bunu sürekli yapar.
CNU: : Müzik yayınlarının bekleme odasında, diğer üyeler yorgunluktan uyuya kalabilir ama Baro kitap okur. Onun çok çalıştığını düşünüyorum.

- Kim sürekli uyuyor?
Sandeul: ...... (Parmağıyla CNU'yu gösteriyor)
CNU: Sürekli uyumuyorum (gülüyor).

- Lider Jin Young nasıl değişti?
CNU: Müzik bestelerkenki sıkı çalışması yönünden hiç değişmedi.Yoğun promosyon dönemimizde bile, uykulu olmasına rağmen gece boyunca beste yapardı. Bu yönü onu fazlasıyla havalı gösteriyor.
Gong Chan: O pes etmeyi bilmeyen birisi. Mükemmelliğe ulaşana kadar bir şeyler yapar. Ne zaman kayıt yapsak,vokal kalitesini artırmak için bize tekrar ettiriyor. Bu yüzden bir başka lakabı "birde". (Sandeul'ü işaret ediyor) O "birde/bunu da" saldırı kurbanı olarak orada kalıp beklemek zorunda. Jin Young hyung'dan "Bu güzel ama bunu da yapalım" cümlesini hala duyuyoruz.
** Çevirmen Notu: Jin young sürekli, "Bunu da yapalım", "Birde bunu deneyelim" gibi cümleler kurup kayıdı tekrarlattığı için böyle bir lakap takmışlar :P **
Sandeul: Evet.. Ben hep kayıt bölmesinin içindeyim (kısık sesle söylüyor). Ah! Jin Young hyung bana baktı. Korkunç! Jinyoung olgunlaştı ve büyüdü, gün geçtikçe daha da yakışıklı oluyor... bir de (gülüyor).
Gong Chan: Bir de.. Bu kelimeyi çok duyuyoruz o yüzden artık bizimde dilimize dolandı (laugh).
Sandeul: Bir de (gülüyor). Jin Young hyung bu günlerde sürekli aegyo yapıyor.
Gong Chan: Son zamanlardan bahsediyoruz değil mi, Sandeul hyung?
Baro: Gong Chan en küçüğümüz olduğu için, çok fazla aegyo yapıyor. Ama Sandeul aegyodan ziyade..
Gong Chan & Baro: Onu boğazlamak mı isterdin? (gülüyorlar)

- Jin Young'u bırakıp, CNU'ya dönelim. CNU'dan bahsedelim.
Gong Chan: CNU hyung geçmişe oranla birazcık bile değişmedi. Her zaman yavaş (gülüyor). Hepimiz pratikleri bitirdikten sonra arabayla ayrılacağımız zaman, bir tek CNU hyung dışarı çıkmaz. O sırada ne yaptığını söyleyecek olursak... Anne olduğu için tüm ışıklar kapalı mı diye kontrol eder (gülüyor).
Jin Young: Kendisini geliştirmek için boşa çaba harcamadı, bu yönden değişti ve her zamankinden daha çok çalışıyor.
Baro: İlk çıkışımıza oranla etrafta daha az komiklik yapıyor. Belki meşgul belki de yorgun olduğundandır ama artık benimle şakalaşmıyor, benden bıktı. Bu gibi zamanlarda bende Sandeul ile oynuyorum (gülüyor)
Sandeul: Uykulu olmasına rağmen (gülüyor)

- Peki ya en küçüğünüz, Gong Chan?
Jin Young: 20'sine basınca, olgunlaştı ve şimdi neyin daha iyi olacağı konusunda güzel fikirleri var. Gittikçe daha iyi bir kardeş olacak. Bize hala aegyo yapıyor, bu konuda hiç değişmedi. Maknaemiz sonsuza dek bizim maknaemiz, bu yüzden umarım bu huyu hiç değişmez.
Baro: Her durumda sakin davranma yeteneği hiç değişmedi.
CNU: Sakin olmaktan çok, sabırsız.. (gülüyor)
Jin Young: O her şeyin bir an önce olup bitmesini isteyen bir çocuk.

- Ve son olarak, Sandeul?
Jin Young: Onun iştahı hiç değişmedi (gülüyor). Çıkışımızdan sonra üyelerle sorunlarını paylaşmak konusunda değişti. Ana vokal olduğundan şarkı söylemekle ilgili halletmesi gereken çok sorunu var. Ama bu iyi yönde bir değişim. Çok fazla sorunun olması kişinin daha hızlı gelişebilmesi anlamına gelir.
Baro: Onun şarkı söyleme tutkusu hiç değişmedi. Hatta daha da arttı! Geçmişe göre birazcık değiştiğini düşünüyorum; birlikte yaşamaya başladıktan sonra müzikle arasındaki bağ Sandeul'ün kişiliğini daha da parlak hale getirdi.
Gong Chan: Yüzü ve vücudu daha da güzelleşti . Çıkışımızdan önce gözlük takıyordu, biraz pejmürde görünüyordu, ama sadece gözlükleri kaldırarak daha yakışıklı oldu. Birde, dieti bıraktıktan sonra promosyonlar sırasında, tekrar kilo aldı. Verdiği kiloları geri alması mümkün (gülüyor).

- Lütfen yaklaşan Japonca çıkışınız hakkında hisleriniz anlatan bir cümle söyleyin.
Jin Young: Gerginlikten çok endişeliyiz. Japonca çıkışımız için çok çalıştık. Bir an önce herkesle buluşmak ve sahnede durmak istiyoruz.
Baro: Japonca çıkışımızı düşündükçe kalbim küt küt atıyor. Uyuyamıyorum!
CNU: Herkesi özledim, buluşmaya gitmek istiyorum. Lütfen bizi destekleyin!

Kaynak: beautifulday.kr
Çeviri: 


No comments:

Post a Comment

Hoş geldin Banam :) Yorum bırakırsan bizide sevindirmiş olursun. Ama yorumlarda 'aşkım, hayatımın anlamı, oppaamm ' tarzı kelimeler veya bu manaya çıkacak sulu cümleler kurmayınız :D Tekrar teşekkürler